V týchto dňoch vydal Marián Bertoli novú knihu venovanú životu, dielu a výsledkom jeho otca – legendárneho pretekára Eda Bertoliho.

Na 200 stránkach nájde čitateľ a každý fanúšik okruhového športu veľmi pútavou formou podané rozprávanie o Edovi Bertolim, jeho úplných začiatkoch, neskorších úspechoch na motocyklových okruhoch. Samozrejme je opísaná aj etapa pretekov na automobiloch.

Zaujímavosťou je, že stránky nie sú venované číslam a tabuľkám, ale životu okolo pretekov ako takému, čo všetko krásne aj náročné osud pretekára prináša, nevšedné zážitky rodiny a priateľov, ktorí Eda Bertoliho sprevádzali počas celej jeho športovej kariéry.

Samostatné kapitoly sú venované aj pretekárskej kariére jeho synov Eda ml. a Mariána Bertoliovcov, technickým zaujímavostiam a detailom, ktoré vytvorili alebo sa s nimi stretli za dlhé obdobie pretekania či už s motocyklami alebo autami na okruhoch, spomienky na svojich súperov, príbehy z nejkonečných ciest na preteky….

Cena Slovenska Piešťany – v knihe uvádzaná ako „naša Cena“, je predstavená celkom iným pohľadom, ako sme si doteraz zvykli, nakoľko „podpis“ Eda Bertoliho aj na jej riadení a organizovaní je nezmazateľný.

Celý obsah je doplnený množstvom unikátnych dobových fotografií.

Sme presvedčení, že všetci milovníci histórie okruhov ocenia mimoriadnu rozprávačskú a pútavú formu, akou je kniha zostavená. Edícia presne zapadá k ostatným vydaným knihám venovaným okruhovej histórii na Slovensku, čiže zapadne k tým predchádzajúcim aj do Vašej knižnice.

Cena knihy je 8  EURO + poštovné a objednať si ju môžete priamo u autora na adrese:
Marián Bertoli, Ovocná ul. 5030/16,  921 01  Piešťany,
alebo cez email:  bertolimarian@gmail.com